Welke Zakloze Stofzuiger?

welke zakloze stofzuiger

Laatste update: 8 april 2021

De stofzuiger met zak wordt steeds vaker vervangen voor de zakloze stofzuiger. En dat is in onze ogen niet gek: bij een zakloze stofzuiger hoef je niet meer te rommelen met een stofzak en hoef je deze ook niet meer te kopen. Een ander groot voordeel is dat je bij een zakloze stofzuiger geniet van een constante zuigkracht; ook als de stofbak voller raakt. Dit kan een ander verhaal zijn bij een stofzuiger met stofzak, waarbij de zuigrkacht afneemt. Er zijn heel veel verschillende soorten zakloze stofzuiger: zo zijn ze er ook draadloos (steelstofzuiger) en heb je zelfs cyclonische modellen voor een betere filtering.

Vanwege het feit dat het aanbod elke dag groter lijkt te worden hebben we besloten om jou te helpen kiezen welke zakloze stofzuiger kopen voor jouw wensen het beste is. In een uniek overzicht ontdek je voor verschillende belangrijke behoeftes precies welke zakloze stofzuiger jij het beste kunt kiezen. Als je na afloop nog vragen hebt raden we je aan om een kijkje te nemen bij de FAQ onderaan de pagina.

Welke zakloze stofzuiger kopen?

Velen denken bij een zakloze stofzuiger vaak aan twee modellen: een stofzuiger zonder zak op wielen en een staande stofzuiger, beter bekend als een steelstofzuiger. Toch zijn er nog meer modellen te bedenken die geen stofzak hebben: denk aan een robotstofzuiger en een kruimelzuiger. Als je enkel als wens hebt om een stofzuiger zonder zak te kopen, dan kan het nog een afweging worden of je bijvoorbeeld gaat voor een model op wielen of dat je toch kiest voor een draadloze steelstofzuiger.

Alle soorten zakloze stofzuigers op een rijtje:

 • Traditionele stofzuiger zonder zak
 • Steelstofzuiger
 • Kruimelzuiger
 • Robotstofzuiger

We hebben besloten om alle zakloze stofzuigers die we daarnet hebben benoemd te kruizen in onderstaande tabel met veelvoorkomende behoeftes. Denk aan weinig bergruimte of de wens om zelf helemaal niet te hoeven stofzuigen. Hierdoor ontdek je gelijk welke zakloze stofzuiger kopen het slimste is in bepaalde situaties.

Heb jij een specifieke wens die hier niet tussen staat en weet je niet welke zakloze stofzuiger daar het beste bij je past? Dan kun je ons natuurlijk een berichtje sturen: wij helpen je dan op weg naar de beste keuze en vullen bovenstaand overzicht aan met jouw wens!

Kooptips om te ontdekken welke zakloze stofzuiger het best bij je past

Hopelijk heb je zojuist een goede beslissing kunnen maken voor een specifieke categorie zakloze stofzuigers. Denk niet dat je er nu gelijk bent: binnen elke categorie bestaan er weer tientallen, al dan niet honderden, modellen die onderling flink van elkaar kunnen verschillen. Zo zijn ze vaak enorm verschillend in geluidsniveau, gewicht en zuigkracht op specifieke ondergronden. Om jou verder te helpen te ontdekken welke zakloze stofzuiger het beste bij je past binnen een categorie, hebben we hieronder nog een aantal kooptips voor je:

 • Check het geluidsniveau van de zakloze stofzuiger
 • Bekijk de grootte van het stofreservoir/stofbak
 • Check hoe zwaar/licht de stofzuiger is
 • Ga na welke filters er in de stofzuiger verwerkt zitten
 • Bekijk de actieradius (indicatie met snoerlengte)
 • Lees reviews en beoordelingen

Het kan natuurlijk goed zijn dat je een voorkeur hebt voor een specifiek merk binnen een categorie. Bij Welke Stofzuiger hebben we ook  handige gidsen per merk gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld ontdekken welke Philips stofzuiger of welke AEG stofzuiger het beste bij je past.

welke zakloze stofzuiger kooptips
Bekijk de zuigkracht bij zakloze stofzuigers voor specifieke vloertypen. © Canva

Welke zakloze stofzuiger is de beste?

Natuurlijk rust nu de vraag welke zakloze stofzuiger de beste is. Nu we weten welke soorten zakloze stofzuigers er allemaal zijn én waar we zoal op moeten letten bij het kopen van een stofzuiger zonder zak, zijn we natuurlijk goed in staat om de beste keuzes op een rij te zetten. Omdat we niet weten welk model jouw voorkeur heeft, hebben we de beste keuzes per soort zakloze stofzuiger op een rij gezet. Zo ontdek jij welke zakloze stofzuiger de beste is per soort!

 • Beste traditionele stofzuiger zonder zak: Philips FC9334/09 PowerPro Compact
 • Beste zakloze steelstofzuiger: Dyson V11 Absolute
 • Beste zakloze kruimeldief: Philips MiniVac 6149 (ook als beste snoerloze bij welke kruimeldief gids!)
 • Beste zakloze robotstozfuiger: iRobot s9+

Bekijk hier de beste deals voor bovenstaande modellen. Kijktip: hieronder ontdek je een video van de Philips PowerPro Compact!

FAQ: veelgestelde vragen

Er bestaan veel vragen over welke zakloze stofzuiger je het beste kunt kiezen. Zo is het lang niet altijd bekend dat er veel verschillende modellen bestaan. In onderstaande FAQ hebben we een aantal veelgestelde vragen op een rij gezet. Nog steeds vragen? Kom in contact met ons team door een berichtje te sturen of een reactie achter te laten onderaan de FAQ.

Welke zakloze stofzuiger soorten zijn er allemaal

Er zijn steeds meer stofzuigers die geen stofzak meer hebben. Op dit moment worden er met name steelstofzuigers, robotstofzuigers, sledestofzuigers en kruimelzuigers zonder zak op de markt gebracht.

Welk zakloze stofzuiger model is het populairste?

Vandaag de dag lijkt de steelstofzuiger populairder dan ooit. Deze lichtgewicht, draadloze en zakloze stofzuiger is in veel soorten situaties erg handig!

Welke zakloze stofzuiger is het beste?

Het antwoord op die vraag is sterk afhankelijk van jouw wensen en behoeftes voor een stofzuiger zonder zak. Bovenaan deze pagina ontdek je een handig overzicht met welke zakloze stofzuiger je het beste kunt kiezen bij specifieke behoeftes.

Waar moet ik opletten bij een zakloze stofzuiger?

De grootte van het stofreservoir is een van de belangrijkste zaken om goed op te letten bij een zakloze stofzuiger!