Welke Stofzuiger met Zak?

welke stofzuiger met zak

Laatste update: 31 mei 2021

Hoewel er vandaag de dag ontzettend veel verschillende stofzuigers beschikbaar zijn, blijft er één onwijs populair: de traditionele stofzuiger met zak. Als je hebt besloten om dit model te gaan kopen, blijft er natuurlijk nog de vraag welke stofzuiger met zak je het beste kunt kiezen. Dit is afhankelijk van een aantal vragen: zo moet je nagaan welke vloertypen jij allemaal in je woning hebt. Ook zaken als de stofzuiger actieradius mag je niet uit het oog verliezen.

In deze gids doen we er alles aan om jou te helpen bij welke stofzuiger met zak je het beste kunt kiezen. We zetten de verschillende keuzes op een rij met behulp van een handig overzicht. Onderaan de pagina ontdek je een FAQ voor veelgestelde vragen (handig als je vastloopt).

Welke stofzuigers met zak kopen?

We kennen allemaal natuurlijk de stofzuiger met zak. Hij wordt ook wel de traditionele stofzuiger genoemd. We doelen hier op de stofzuiger op wielen die je achter je aan sleept, een sledestofzuiger. Binnen de categorie zakstofzuigers bestaan er veel verschillen. Zo zijn ze er met verschillende soorten snoerlengtes, geluidsniveaus en gewichten. Ook zijn er diverse modellen: zo heb je een werkstofzuiger, een alleszuiger en een waterzuiger die voorzien is van een speciaal reservoir voor water. In grote lijnen verschillende stofzuigers met zak:

 • Traditionele stofzuiger met zak
 • Werkplaats stofzuiger met zak
 • Alleszuiger met zak
 • Waterzuiger met zak (ook wel een nat/droog zuiger genoemd)

Er bestaan nog wel eens vragen welke stofzuiger met zak je het beste kunt kiezen voor specifieke toepassingen. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we de veelvoorkomende behoeftes op een rij gezet in onderstaand overzicht. We kruizen deze behoeftes met de verschillende soorten zakstofzuigers: hierdoor kun jij precies zien welke stofzuiger met zak kopen het beste is in jouw situatie.

Het kan natuurlijk zo zijn dat jij een bepaalde wens of behoefte hebt die je hierboven niet tegenkomt. Wij zijn ervan overtuigd dat er voor welke wens een juiste stofzuiger te vinden is. Stuur ons gerust een berichtje als je vast loopt: dan kunnen wij jouw behoefte ook opnemen in bovenstaand overzicht om hem nog completer te maken voor andere lezers!

Tips om te weten welke stofzuiger met zak je het best kunt kiezen

Wanneer je zojuist een keuze hebt kunnen maken uit een specifiek type stofzuiger met zak hoef je er nog niet gelijk te zijn. Binnen een specifieke stofzuigercategorie bestaan namelijk weer heel veel soort modellen, die onder meer kunnen verschillen in het gewicht en het geluidsniveau. Om ervoor te zorgen dat je ook binnen een categorie te weten komt welke stofzuiger met zak je het beste kunt kiezen, hebben we nog een aantal kooptips op een rij gezet.

 • Bekijk het gewicht van de stofzuiger
 • Controleer de snoerlengte (stofzuiger actieradius)
 • Check welke filters er onder de motorkap zitten
 • Ga na wat het geluidsniveau is van de zakstofzuiger
 • Bekijk welke accessoire erbij geleverd worden
 • Check of je ook gratis stofzuigerzakken erbij krijgt
 • Lees beoordelingen en reviews

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de beste stofzuiger voor harde vloeren: let dan met name op de zuigkracht én of er sprake is van onder meer een parketborstel.

Het kan goed zijn dat je een voorkeur hebt voor een specifiek merk. Wist je dat we bij Welkestofzuiger.nl ook gidsen geschreven hebben voor specifieke merken. Zo kun je meer lezen over welke Roomba stofzuiger of welke Philips stofzuiger jij het beste kunt kiezen!

welke stofuziger met zak kooptips
Controleer of je er stofzuigerzakken bij krijgt. © Canva

Welke stofzuiger met zak is de beste?

Nu we weten welke soorten zakstofzuigers er allemaal zijn én waar we goed op moeten letten, kunnen we de beste keuzes op een rij zetten. We weten natuurlijk niet naar welke stofzuiger met zak jouw voorkeur uit gaat, daarom hebben we gekozen om voor elk type de beste stofzuiger met zak op een rij te zetten!

 • Beste traditionele stofzuiger met zak: Bosch Serie 8 In’Genius ProSilence BGL8SIL5
 • Beste bouwstofzuiger met zak: Kärcher WD 3
 • Beste Alleszuiger: Bosch AdvancedVac 20
 • Beste Waterzuiger: Nilfisk Buddy 12

Bekijk hier de beste deals voor stofzuigers met zak, waar je ook bovenstaande modellen ontdekt. Het is interessant om de video hieronder te bekijken, waarin de Bosch In’Genius (onze beste keuze) uitgelicht wordt.

FAQ: veelgestelde vragen

Wanneer je een aanvullende vraag hebt op welke stofzuiger met zak je het beste kunt kiezen, raden we je aan om hieronder een kijkje te nemen. We hebben namelijk veelgestelde vragen op een rijtje gezet, die jou wellicht verder kunnen helpen. Heb je suggesties, opmerkingen of aanvullende vragen op basis van onze gids? Stuur ons een berichtje of laat onder de FAQ een openbare reactie achter!

Welke stofzuigers met zak zijn er?

Hoewel er gelijk gedacht wordt aan een stofzuiger op wielen (sledestofzuiger), zijn er ook steelstofzuigers met zak. Wij hebben zelfs wel eens een kruimeldief met zak gezien! Ook werkplaats stofzuigers maken soms gebruik van een zak.

Welke stofzuiger met zak is het beste?

Stofzuigers met zak kunnen onderling flink van elkaar verschillen. Denk aan zaken als zuigkracht op zachte of harde vloeren, het geluidsniveau en het gewicht. Het is sterk afhankelijk van jouw wensen welke als beste uit de bus komt!

Hoe ontdek ik welke stofzuiger met zak het beste bij mijn wensen past?

Wij hebben hierboven een uitgebreid en uniek overzicht gemaakt waar je per behoefte/wens kunt zien welke zakstofzuiger het beste bij je past!

Van welk merk is de stofzuiger met zak is het populairste?

Al jarenlang is Miele een populair merk als het gaat om stofzuigers met zak.