Welke Steelstofzuiger?

welke steelstofzuiger (3)

Laatste update: 8 april 2021

Een steelstofzuiger is vandaag onwijs populair. Het gaat hier om een staande stofzuiger die vaak zakloos én draadloos is. Hoewel velen gelijk denken dat je geen rekening hoeft te houden met de actieradius is tegendeel waar: bij een steelstofzuiger bepaalt de accuduur en de oplaadtijd de actieradius is plaats van de snoerlengte. De populairste steelstofzuigers op dit moment zijn van Dyson. Het zijn krachtige en lichtgewichte steelstofzuigers met – vaak – een geïntegreerde kruimelzuiger.

Vanwege het feit dat het aanbod in steelstofzuigers elke dag groter lijkt te worden, hebben we besloten om je op weg te helpen bij het ontdekken welke steelstofzuiger het beste bij jou past. We hebben diverse behoeftes op een rij gezet die jij kunt hebben bij de keuze voor een steelstofzuiger: op die manier ontdek je razendsnel welke steelstofzuiger jij het beste kunt kopen. Onderaan deze gids ontdek je nog een FAQ voor antwoord op vragen die je mogelijk kunt hebben!

Welke steelstofzuiger kopen?

De grote vraag is natuurlijk welke steelstofzuiger kopen het beste is. Dit is natuurlijk grotendeels afhankelijk van wat jouw behoeftes zijn. Denk aan standaardfactoren als het geluidsniveaus (mag hij bijvoorbeeld niet te luid zijn?) en het gewicht. Los van de standaard factoren zijn er onderling ook grotere verschillen merkbaar: zo zijn ze er met een flexibele stang én hebben ze lang niet allemaal een geïntegreerde kruimelzuiger. In grote lijnen zijn de volgende soorten steelstofzuigers van elkaar te onderscheiden:

  • Steelstofzuiger met geïntegreerde kruimelzuiger
  • Steelstofzuiger met flexibele stang
  • Steelstofzuiger met motor beneden (lichter bovenin)

Welke van bovenstaande modellen het beste bij je past? Dat is natuurlijk afhankelijk van specifieke wensen. We hebben diverse situaties op een rij gezet met daarbij de geschiktheid van elk steelstofzuiger model. Bekijk welke steelstofzuiger het beste bij specifieke wensen past in onderstaand overzicht.

Staat er een specifieke behoefte niet tussen die jij hebt? Geef het aan ons door: wij vullen bovenstaand overzicht dan aan en adviseren je voor de juiste keuze. Doen we graag!

Zo ontdek je in een categorie welke steelstofzuiger bij je past

Als je hierboven er beter achter bent gekomen welke steelstofzuiger model het beste bij je past, ben je er nog niet. Binnen een categorie zijn er namelijk alsnog heel veel verschillen op te merken van steelstofzuigers. Denk hierbij aan de accuduur, de oplaadtijd en het gewicht. Maar dat niet alleen: ook kan er sprake zijn van een hele stille steelstofzuiger (stilstofzuiger, haha) of juist een enorm luidruchtige. Je hoort het al: er zijn wat punten om extra op te letten binnen een categorie om goed te ontdekken welke steelstofzuiger het beste bij je past. Onze kooptips op een rij:

  • Bekijk het gewicht van de steelstofzuiger
  • Check hoe het gesteld is het met het geluidsniveau
  • Controleer de zuigkracht op specifieke vloertypen (match dit met jouw woning!)
  • Lees beoordelingen van eerdere kopers van specifieke modellen

Heb jij een voorkeur voor een specifiek merk? Dan hebben we goed nieuws voor je: we hebben bij Welke Stofzuiger namelijk ook merkengidsen gemaakt. Zo ontdek je bijvoorbeeld welke AEG stofzuiger of welke Philips stofzuiger het best bij je past. En ook bij deze merken ontdek je steelstofzuigers.

welke steelstofzuiger kooptips
Check de zuigkracht van de steelstofzuiger op vloertypen die jij hebt. © Canva

Welke steelstofzuiger is de beste?

We weten nu dus welke soort steelstofzuiger modellen er allemaal zijn én waar we op moeten letten als we binnen een categorie willen ontdekken welke steelstofzuiger het beste bij ons past. Hierdoor zijn we in staat om ook te bepalen welke steelstofzuiger de beste is. We weten natuurlijk niet welk model jouw voorkeur heeft, daarom hebben we de beste keuze per model op een rij gezet. Zo ontdek je welke steelstofzuiger de beste is per soort!

  • Beste steelstofzuiger met geïntegreerde kruimelzuiger: Dyson V11 Absolute
  • Beste steelstofzuiger met flexibele stang: Rowenta Air Force Flex 560 RH9474
  • Beste steelstofzuiger motor beneden:  Samsung POWERstick VS6000 Easy Reach

Ontdek hier de beste deals voor de beste steelstofzuigers die we hierboven hebben benoemd. Wil je écht enkel een kruimeldief? Ontdek hier welke kruimeldief het beste bij je past! We willen je graag nog een video laten zien waarin de Dyson V11 Absolute (de beste steelstofzuiger met ingebouwde kruimeldief in onze ogen) uitgelicht wordt.

FAQ: veelgestelde vragen

Wanneer je nog vragen hebt na het lezen van onze gids of niet weet welke steelstofzuiger je het beste kunt kiezen, kun je hieronder een kijkje nemen. In de FAQ ontdek je namelijk een aantal veelgestelde vragen die je meer duidelijkheid kunnen geven. Loop je alsnog vast of wil je in contact komen met ons team? Stuur ons dan een berichtje of laat een reactie achter!

Welke steelstofzuiger modellen zijn er allemaal?

Steelstofzuigers kunnen onderling flink van elkaar verschillen. Zo zijn ze lang niet altijd even stil en hebben ze niet allemaal geïntegreerde kruimeldief. De bekendste steelstofzuigers zijn van het merk Dyson, maar er zijn nog veel merken!

Welke steelstofzuiger is het populairste?

Als we kijken naar de meest populaire en besproken steelstofzuiger van dit moment, dan is dat de Dyson V11 steelstofzuiger. Echter denken wij dat de nieuwe Dyson V15 Detect daar zeker verandering in aan gaat brengen!

Welke steelstofzuiger kan ik het beste kopen?

Dat is helemaal afhankelijk van jouw wensen en behoeftes. Bovenaan de pagina hebben wij een handig overzicht gemaakt, waar je snel kan ontdekken welke steelstofzuiger het beste bij je past.

Welk merk voor een steelstofzuiger springt er tussenuit?

Dyson springt er vandaag de dag nog steeds met kop en schouders bovenuit.