Welke Roomba Stofzuiger?

welke roomba stofzuiger

Laatste update: 8 april 2021

Steeds vaker worden producten slimmer en slimmer gemaakt. Ook in de wereld van stofzuigers, waar de robotstofzuiger bij veel stofzuigermerken niet meer kan ontbreken. Eén merk springt er echter tussenuit als we kijken naar deze slimme stofzuigerrobots: iRobot. Onder de naam ‘Roomba’ heeft het merk al tientallen stofzuigers geïntroduceerd, die zelfstandig aan de slag kunnen en op afstand bediend kunnen worden.

Er bestaan onderling wel veel verschillen tussen de Roomba stofzuigers. Zo kan de één praten met Google Assistant, terwijl de ander zichzelf kan legen. Om je te helpen bij de vraag welke Roomba stofzuiger je het beste kunt kiezen, hebben we besloten om onderzoek te doen naar de verschillende keuzes die je kunt maken. Zo ontdek je welke Roomba stofzuiger je het beste kunt kiezen als je een Google smart speaker in huis hebt staan óf als je zelf de stofzuiger niet wil legen. We eindigen de gids met een FAQ, zodat je ook antwoord kunt krijgen op vragen die je wellicht hebt.

Welke Roomba Stofzuiger kopen?

Zoals je wellicht weet is Roomba dus de benaming voor de robostofzuigers van het merk iRobot. iRobot is een toonaangevend merk in de wereld van consumentenrobots. Als we kijken naar de robotstofzuigers, dan zien we ook direct dat er sprake is van stofzuigerrobots met veel functies en kwaliteiten. Binnen de categorie robotstofzuigers kunnen de verschillende modellen nog wel van elkaar verschillen. We zetten de verschillende Roomba stofzuiger modellen op een rij:

 • Zelflegende robotstofzuigers
 • Stofzuigers die gekoppeld kunnen worden met dweilrobots
 • Robotstofzuigers die werken met Google Assistant
 • Stofzuigers die je kunt bedienen met de app

Los van bovenstaande ‘grotere verschillen’ kent Roomba een aantal series waar onderscheid in gemaakt kan worden:

 • Roomba S-series
 • Roomba i-series
 • Roomba 900-series
 • Roomba e-series
 • Roomba 600-series

Het is natuurlijk de vraag welke Roomba stofzuiger jij het beste kunt kopen. We hebben daarom een overzicht gemaakt met verschillende behoeftes die je kunt hebben: ontdek gelijk welk type Roomba dan het beste bij je past!

Wanneer je een aanvullende behoefte of wens hebt die niet opgenomen is ons overzicht, kun je ons natuurlijk een berichtje sturen. Dan vullen wij de behoeftes aan, zodat we de tabel completer maken. Stuur ons hier een berichtje (of laat natuurlijk een reactie achter onderaan de pagina).

Zo kun je erachter komen welke Roomba je dan het beste kunt kiezen

Als je eruit bent welke Roomba-serie je het beste kunt kiezen (chapeau!) is het nog steeds zaak om je goed te verdiepen in de verschillende eigenschappen van de robotstofzuiger. Zo verschillen de modellen binnen een serie nog steeds enorm van elkaar. Denk aan het geluidsniveau, maar ook de hoogte van de robotstofzuiger, evenals de maximale drempelhoogte. Met de volgende kooptips kom je binnen een specifieke serie erachter welke Roomba je het beste kunt kopen:

 • Bekijk de maximale drempelhoogte
 • Controleer bedieningsmogelijkheden (ook via app?)
 • Check de afmetingen, met name de hoogte, van het model
 • Dubbelcheck of er sprake is van een willekeurige of systematische schoonmaakroute
 • Check de mogelijke ondersteuning in jouw smart home
 • Lees reviews en beoordelingen
welke roomba stofzuiger beste kiezen
Check de bedieningsmogelijkheden van desbetreffende Roomba. © iRobot/Bol.com

Welke Roomba is het beste?

Nu we weten welke modellen (series) er allemaal zijn én waar je op moet letten, kunnen we opsommen welke Roomba het beste is. Omdat wij natuurlijk niet weten welke serie jouw voorkeur heeft, hebben we per serie de beste Roomba op een rij gezet!

 • Beste Roomba S-serie: iRobot Roomba s9+
 • Beste Roomba i-serie: iRobot Roomba i7+
 • Beste Roomba 900-serie: iRobot Roomba 960
 • Beste Roomba e-serie: iRobot Roomba e5
 • Beste Roomba 600-serie: iRobot Roomba 698

Direct een van bovenstaande beste Roomba stofzuigers kopen? Bekijk dan hier de beste deals op een rij! Eerst nog even meer te weten komen over het kunnen van een Roomba? Bekijk dan zeker onderstaande video even!

Meer weten over stofzuigers? Lees dan zeker ook over welke robotstofzuiger modellen er allemaal zijn. Ook kan het slim zijn om een kijkje te nemen bij de gids voor een kruimeldief als je niet weet welke kruimeldief je kunt kiezen.

FAQ: veelgestelde vragen

Wanneer je nog steeds vast loopt bij welke Roomba stofzuiger je het beste kunt kopen, kun je een kijkje nemen in onderstaande FAQ. We hebben de veelgestelde vragen gebundeld.

Welke Roomba stofzuigers zijn er allemaal?

Roomba is de benaming van de robotstofzuigers van iRobot. Onderling verschillende Roomba modellen in bijvoorbeeld het geluidsniveau en ondersteuningsmogelijkheden binnen een smart home .

Welke Roomba stofzuiger is het beste?

Het is afhankelijk van jouw wensen welke voor jou het beste is. Als we kun echter kijken naar het meest innovatieve model bestempelen wij de Roomba s9+ als de beste Roomba stofzuiger. Deze kan zichzelf zelfs legen!

Waar moet ik opletten bij de keuze voor een specifieke Roomba?

Let op de factoren als de maximale drempelhoogte en de hoogte van de Roomba zelf. Dit zijn sowieso belangrijke factoren om op te letten bij een robotstofzuiger.

Hoe kom ik er snel achter welke Roomba het best bij mijn woning past?

Bovenaan de pagina hebben wij een super makkelijk overzicht gemaakt, waar je per behoefte kunt zien welke Roomba het beste bij jou past.