Welke Robotstofzuiger?

welke robotstofzuiger

Laatste update: 8 april 2021

De robotstofzuiger is allang niet meer ‘the new kid on the block’.  In menig smart home is de robotstofzuiger niet meer weg te denken. Hij gaat helemaal automatisch aan de slag als jij van huis bent en in sommige gevallen is hij soms zelfs met spraak te bedienen. Wil je ook de vloer laten dweilen, nadat deze is gestofzuigd? Dan kun je zelfs een samenwerking opzoeken met een dweilrobot, mits je robotstofzuiger deze ondersteuning biedt natuurlijk.

Je hoort het misschien wel: de keuze voor robotstofzuiger kan flink uiteen lopen. Zo zijn er robotstofzuigers met en zonder dweilfunctie, maar kunnen ze naast functies ook verschillen in andere factoren. Denk aan het geluidsniveau, de hoogte (wat belangrijk kan zijn om onder meubels door te rijden) en het soort schoonmaakroute. We willen je graag een handje helpen en hebben besloten om je op weg te helpen bij het ontdekken welke robotstofzuiger jij het beste kunt kopen. Met een handig overzicht ontdek je voor verschillende behoeftes welke robotstofzuiger het best bij je past. Onderaan deze pagina ontdek je een FAQ voor antwoord op vragen die je mogelijk kunt hebben.

Welke robotstofzuiger kopen?

De grote vraag die je nu waarschijnlijk hebt is natuurlijk welke robotstofzuiger kopen het slimste is. Laten we eerst kort stil staan bij welke robotstofzuigers er allemaal zijn. Zo zijn ze er namelijkd die je kunt koppelen met een voice assistant, met een systematische en willekeurige schoonmaak route en bediening met app of niet. We zetten de verschillende soorten robotstofzuiger op een rij:

 • Robotstofzuigers met willekeurige schoonmaakroute
 • Robotstofzuigers met systematische schoonmaakroute
 • Robotstofzuigers met dweilfunctie
 • Robotstofzuigers met bediening via app

Welke van bovenstaande robotstofzuigers kopen slim is? Dat is natuurlijk weer afhankelijk van jouw wensen en behoeftes. Naar aanleiding van verschillende gesprekken in ons eigen netwerk hebben we veelvoorkomende situaties op een rij gezet. Deze hebben we gecombineerd met de daarnet benoemde soorten robotstofzuiger modellen. Op die manier ontdek je direct welke robotsotzufiger je het best kunt kopen bij een bepaalde behoefte.

Heb jij een wens of situatie die wij niet hebben opgenomen in het overzicht? Dan stellen we het zeer op prijs als je ons een berichtje stuurt: we helpen je dan op weg en vullen bovenstaand overzicht aan met jouw behoefte. Zo maken we onze website nog completer!

Tips: zo ontdek je welke robotstofzuiger je het beste kunt kiezen

Nu je hoogstwaarschijnlijk meer een idee hebt welke robotstofzuiger type het beste bij je past, kun je nog wel grote verschillen tegenkomen binnen een categorie. Zo kunnen bijvoorbeeld robotstofzuigers met een systematische schoonmaakroute alsnog flink van elkaar verschillen in geluidsniveau en maximale drempelhoogtes. Om je ook binnen een categorie te helpen bij het ontdekken welke robotstofzuiger je het beste kunt kiezen, hebben we nog een aantal kooptips voor je op een rij gezet.

 • Bekijk de maximale drempelhoogte die in jouw woning vereist is
 • Ga na hoeveel geluid een robotstofzuiger produceert
 • Check de hoogte van de robotstofzuiger (handig voor meubels)
 • Lees beoordelingen en reviews van eerdere kopers

De kans is natuurlijk aanwezig dat je een voorkeur hebt voor een specifiek stofzuigermerk. Wist je dat we bij Welke Stofzuiger ook gidsen hebben gemaakt voor de populairste merken. Zo kun je ontdekken welke AEG stofzuiger of welke Miele stofzuiger het beste bij je past, ook op het gebied van robotstofzuigers!

welke robotstofzuiger kooptips
Check onder meer de bediening van de robotstofzuiger. © Canva

Welke robotstofzuiger is het beste?

Nu we weten welke modellen robotstofzuiger allemaal zijn én wat de punten zijn waar we goed naar moeten kijken, zijn we in staat om te bepalen welke robotstofzuiger het beste is. Echter weten we natuurlijk niet naar welk model jouw voorkeur uitgaat. Daarom hebben we besloten om voor elk model de beste variant uit te lichten. Zo ontdek jij welke robotstofzuiger het beste is per soort en maken we het voor iedereen waardevol!

 • Beste robotstofzuiger met willekeurige schoonmaakroute: Medion MD19100
 • Beste robotstofzuiger met systematische schoonmaakroute: iRobot s9+
 • Beste robotstofzuiger met dweilfunctie: Ecovacs Deebot OZMO 950
 • Beste robotstofzuiger met bediening via app: iRobot Roomba 976

Bekijk hier goede deals en aanbiedingen voor bovenstaande robotstofzuigers. Graag delen we nog onderstaande video met je. Je ontdekt daar een model van iRobot, in onze ogen het beste merk voor robostofzuigers. We hebben ook een aparte gids gemaakt om te ontdekken welke Roomba stofzuiger het beste bij je past. Check de video!

FAQ: veelgestelde vragen

Vanwege het feit dat er nog al wat vragen bestaan over welke robotstofzuiger je het beste kunt kiezen, hebben we een FAQ gemaakt. Ontdek de veelgestelde vragen hieronder. Heb je nog een aanvullende vraag? Schroom niet om ons team een berichtje te sturen. Je kunt natuurlijk ook een reactie achterlaten onderaan de pagina.

Welke robostofzuiger soorten zijn er allemaal?

Er zijn diverse robotstofzuigers van elkaar te onderscheiden. Zo zijn ze er met een willekeurige en een systematische schoonmaakroute. Daarbij zijn er ook robotstofzuigers die kunnen dweilen!

Welke robotstofzuiger merk is het beste?

iRobot is misschien wel het populairste merk in robotstofzuigerland. Onder de naam Roomba brengt iRobot innovatieve robotstofzuigers uit!

Welke robotstofzuiger is het beste?

Onze keuze zou in ieder geval uitgaan naar een Roomba robotstofzuiger. Deze ondersteunen veel andere apparaten en maken gebruik van een systematische schoonmaakroute.

Waar moet ik vooral op letten bij een robotstofzuiger kopen?

Kijk altijd goed naar zaken als de maximale drempelhoogte en de hoogte van de robotstofzuiger zelf.