Welke Kruimeldief?

welke kruimeldief

Laatste update: 8 april 2021

Een kruimeldief is puur een stofzuiger voor erbij. Wij kennen bijna niemand die enkel zo’n kleine handstofzuiger – zoals hij ook wel genoemd wordt – als basisstofzuiger in huis heeft staan. Er bestaan veel soorten kruimeldieven: zo zijn ze negen van de tien keer draadloos, maar heb je ook varianten met snoer. Daarbij verschillen ze vaak enorm in zuigmonden, geluidsniveaus en misschien wel het belangrijkste: in accuduur en oplaadtijd!

Je hoort het misschien al, maar er zijn zoveel kruimeldief modellen op de markt dat je best wel kan verdwalen in het aanbod. Vandaar dat ons team je verder wil helpen met het vinden welke kruimeldief het beste bij je past. We hebben een heel makkelijk overzicht gemaakt met verschillende behoeftes, zodat jij gelijk kunt ontdekken welke kruimeldief het beste bij jou past. Want op de vraag ‘wat is de beste kruimeldief’ is namelijk geen eenduidig antwoord mogelijk. Onderaan de pagina ontdek je een FAQ: handig als je wellicht nog vragen hebt!

Welke kruimeldief kopen?

Welke kruimeldief kopen is de centrale vraag die velen hebben. Niet heel gek, wat er zijn veel verschillende kruimeldieven. Zo zijn ze er snoerloos (vaker wel dan niet) en heb je ze geïntegreerd in steelstofzuigers, maar ook als los model. Om je een kijkje te geven in alle verschillende soorten, zetten we ze hieronder voor je op een rij:

 • Snoerloze kruimeldief
 • Bedrade kruimeldief
 • Geïntegreerde kruimeldief
 • Kruimeldief voor dierenharen

Het is natuurlijk de vraag welke kruimeldief kopen het beste is. Dat is helemaal afhankelijk van jouw wensen en behoeftes. Om je op weg te helpen bij het maken van de beste keuze, hebben we in onderstaand overzicht de behoeftes gekruist met de soorten modellen. Hierdoor zie je in één oogopslag per behoefte welke kruimeldief je het beste kunt kiezen.

Als je een specifieke behoefte hebt en jezelf afvraagt welke kruimeldief daarbij past, kun je ons ook een berichtje sturen. We vullen bovenstaande tabel graag aan waar mogelijk en vinden het fijn om jou verder te helpen. Stuur ons een berichtje of laat een reactie achter onderaan de pagina.

Kooptips om te ontdekken welke kruimeldief bij je past

Wanneer je hierboven een juiste beslissing hebt kunnen maken voor een bepaald type kruimeldief, rust nog de vraag welk model je binnen die categorie gaat kiezen. Welke kruimeldief je binnen een modelsoort kiest is onder meer afhankelijk van het geluidsniveau en zaken als filters en het gewicht van de kruimeldief. We hebben een aantal handige kooptips op een rij gezet, die jou kunnen helpen bij het ontdekken welke kruimeldief binnen een specifieke categorie bij je past!

 • Check accuduur
 • Bekijk de maximale oplaadtijd
 • Check het gewicht
 • Controleer het geluidsniveau
 • Bekijk welke kruimeldief accessoires je erbij krijgt
 • Lees reviews en beoordelingen van specifieke handstofzuigers

Wist je dat we bij Welkestofzuiger.nl ook merk-gerelateerde gidsen hebben geschreven? Ontdek bijvoorbeeld welke Dyson stofzuiger of welke Miele stofzuiger het beste bij jou past! Handig als je bijvoorbeeld een kruimeldief van een van deze merken prefereert.

welke kruimeldief kooptips
Check welke accessoire er geleverd worden bij een kruimeldief. © Canva

Welke kruimeldief is het beste?

Nu we weten welke soort modellen/categorieën er allemaal zijn én wat de punten zijn om in algemeen op te letten bij een kruimeldief, kunnen we de beste keuzes op een rij zetten. Maar een eenduidig antwoord op de vraag welke kruimeldief het beste is, is er niet; het is namelijk afhankelijk van welk model jij een kruimelzuiger wil hebben. Daarom hebben we de beste keuze per soort kruimeldief op een rij gezet.

 • Beste kruimeldief als geïntegreerde kruimelzuiger: Dyson V11 Absolute
 • Beste kruimeldief voor huisdieren: Black+Decker DVA325JP07-QW
 • Beste snoerloze kruimeldief: Philips MiniVac FC6149
 • Beste bedrade kruimeldief: Princess Turbo Tiger

Bekijk hier de beste deals voor kruimelzuigers! Hieronder hebben we nog een interessante video geplaatst van Dyson, waarin duidelijk wordt hoe een geïntegreerde kruimelzuiger eigenlijk werkt.

FAQ: veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over welke kruimeldief je het beste kunt kopen? In onderstaande FAQ hebben we alle veelgestelde vragen op een rij gezet. Mocht je er nog steeds niet uitkomen of in contact willen komen met ons team: stuur ons dan een berichtje of laat een reactie onder de FAQ achter!

Welke kruimeldief modellen zijn er allemaal

Kruimeldieven zijn er in veel soorten en maten. Zo zijn ze geïntegreerd in steelstofzuigers, heb je ze draadloos, maar ook bedraad én verschillenze in zuigkracht .

Welke kruimeldief is het beste?

Hoewel het antwoord sterk afhankelijk is van jouw wensen en behoeftes hebben we wel een favoriet. Wij bestempelen de Philips MiniVac FC6149/09 als de beste kruimeldief op dit moment!

Welke synoniemen bestaan er voor een kruimeldief?

Een kruimeldief wordt ook wel een handstofzuiger of kruimelzuiger genoemd. Dit zijn allemaal dezelfde soort stofzuigers

Hoe kom ik er snel achter welke kruimeldief kopen het slimste is voor mij wensen?

Wij hebben een super makkelijk overzicht gemaakt, waarmee je per behoefte kunt zien welk kruimeldief type je het beste kunt kiezen!